ГолосUA
08:40 02/04/2009

Київські школярі їздитимуть в столичному транспорті безкоштовно

Понад 450 тисяч школярів київських загальноосвітніх закладів будуть їздити у столичному транспорті безкоштовно. Рішення про надання такої послуги ухвалили депутати Київради. Вже відучора в усіх міських пунктах продажу зникли місячні проїзні для проїзду в метрополітені школярів. Як розповіла “Хрещатику” керівник прес-служби КП “Київський метрополітен” Надія Шумак, учні загальноосвітніх закладів столиці їздитимуть підземкою безоплатно. “Як і планували, ми почали запроваджувати пільги,— пояснила вона.— Відтак продаж шкільних проїзних уже недоречний”.

Заступник начальника КП “Київпастранс” Сергій Литвинов повідомив, що підприємство також виконує рішення Київради про пільговий проїзд школярів. Причому запевнив, що наземний транспорт у цьому плані підземку випередив. “Ми учнівські місячні проїзні квитки вже й на березень не замовляли, не те що на квітень”,— сказав С.Литвинов.

Нагадаємо, що 25 грудня 2008 року 114 зі 120 депутатів Київради підтримали введення безплатного проїзду у Києві для дітей шкільного віку усіма видами комунального пасажирського транспорту загального користування (крім таксі та маршруток). Щодо проїзду студентів Києва, то на них рішення Київради не поширюється, вони мають купувати проїзні квитки в кіосках чи через свої профспілки.

До слова, у багатьох країнах світу проїзд школярів у громадському транспорті пільговий. Учні здебільшого оплачують половину вартості одноразового квитка чи проїзного. Наприклад, у Ризі місцева дума надає учням 100 % знижку на проїзд. Правда, лише до четвертого класу. Старші учні оплачують чверть вартості квитка.

 

Читайте также по теме