13:41 09/02/2015

Київський національний університет культури і мистецтв створив свою «Студенську самооборону»

Студентський парламент Київського національного університету культури і мистецтв ініціював створення «Студентської самооборони», згідно до наказу Міністра освіти і науки України С. Квіта №2 від 06.01.2015, щодо заходів безпеки у навчальних закладах України.

Про це на своїй персональній сторінці в соцмережі «Facebook» повідомив голова студентського парламенту КНУКіМ Вадим Осаула.

Він констатував, що нагальне завдання на сьогодні – це забезпечення безпеки в навчальних корпусах КНУКіМ, гуртожитках та на прилеглих територіях.

"З метою уникнення екстремальних ситуацій «Студентська самооборона» забезпечує пропускний режим. Обмежений доступ на територію університету осіб, які не задіяні в проведені навчально-виховного процесу та посилено контроль за недопущенням внесення до приміщень вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю і життю студентів та працівників", — підкреслив В. Осаула.

decoding="async" alt="" src="/images/items/2015-02/09/wNvjc6AGPUE8Ddhb/image/1.jpg" />

/> Голова студентського парламенту також додав, що введено спецкурс «Основи цивільної оборони та медицини», також проводяться роз’яснювальні роботи на тему правил поведінки в екстремальних ситуаціях. Йде підготовка підвальних приміщень для використання в якості укриття у випадку надзвичайних ситуацій.

В. Осаула підкреслив, що на базі університету створюється воєнна кафедра КНУКіМ, випускники якої отримуватимуть звання «молодший лейтенант запасу з медичною підготовкою».

Окрім того, розпочата повна мобілізація студентів університету по формуванню «Студентської сотні».

Читайте также по теме