ГолосUA
09:26 24/06/2009

Kodak припиняє виробництво фотоплівки

Один зі світових лідерів по випуску фото- і відеотоваров «Eastman Kodak» оголосив про те, що до кінця року припинить виробництво фотоплівки.

Про це повідомив ІТАР-ТАСС.

Звичайна фотоплівка «Кодахром», яка випускалася з 1974 року, цього року буде знята з виробництва. Причина такого рішення — величезний попит на цифрові технології зйомки і друку зображення.

«Більшість сучасних фотографів віддають перевага новішим технологиям», — повідомила голова одного з підрозділів «Eastman Kodak» Джейн Хелляр.

Звичайна фотоплівка впродовж десятиліть користувалася великою популярністю як серед любителів, так і серед професійних фотографів. Зняття з виробництва даної продукції означатиме відхід компанії в еру цифрової індустрії. Наразі бізнес, пов’язаний з плівковими носіями фотографії, приносить Kodak всього 1% прибутків.

Лише у Сполучених Штатах корпорації належить всього один сервісний центр, який працює з фотоплівкою.

Компанія, історія якої налічує майже 130 років, починала свій бізнес з продажу камери-ящика власного виробництва, розрахованої на 48 негативів на стандартній роликовій котушці. За підсумками 2007 року торговельний обіг корпорації Eastman Kodak склав більше 10 мільярдів доларів, чистого прибутку – 676 мільйонів доларів.

Нагадаємо, декількома місяцями раніше інша американська компанія Polaroid — виробник фотоапаратів, фотоплівки, сканерів і різного устаткування для цифрової обробки зображень – була продана з аукціону за 59 мільйонів доларів. Компанію купив фонд приватних інвестицій «Патріарх Партнес». Новий власник має намір відновити престиж марки Polaroid на світовому ринку.

 

Читайте также по теме