ГолосUA
12:07 28/07/2010

Колишній керівник збанкрутілого “Karya Tour” очолив новий туроператор — “Eray Tour”

Вихід нової турецької “Eray Tour” на український ринок збігся по термінах з початком процедури банкрутства “Karya Tour”. Інформація про ці дві події з’явилася в середині червня.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Главою “Eray Tour” в Україні став Оуз Ергюль, який очолював “Karya Tour” з моменту її виходу на український ринок у 2003 році.

Діяльність “Karya Tour” в Україні була зупинена на початку липня. Тоді близько 1800 туристів, хто придбав путівки в “Karya Tour”, почали виселяти з турецьких готелів. Українцям повідомили, що їхній туроператор не забезпечив оплату заброньованих номерів.

За словами Оуз Ергюля, який тепер обіймає посаду представника “Eray Tour” в Україні, вихід нового туроператора на український ринок ніяк не пов’язаний з банкрутством “Karya Tour”.

"Компанія вже представлена на інших ключових ринках країн СНД: Росії, Білорусії, Молдови. Рішення про вихід на український ринок було прийнято рік тому і ніяк не пов’язано з ситуацією, що склалася з “Karya Tour", — стверджує він.

Плани нового туроператора на українському ринку досить амбітні. Цього року “Eray Tour” має намір працювати по двох ключових напрямках — Туреччина і Єгипет.

"До кінця року ми зможемо перевезти 70 тисяч туристів з України, а наступного року думаємо збільшити цей показник до 120 тисяч", — заявив гендиректор компанії Євген Пушенко.

У компанії планують розвивати й інші напрямки — Таїланд, ОАЕ, а також деякі напрямки зимового відпочинку, зокрема, Австрію. У Туреччині та Єгипті “Eray Tour” буде стороною, що приймає.  

Як і інші турецькі туроператори, “Eray Tour” буде продавати свій продукт в Україні не прямо, а через систему турагентів.

Оуз Ергюль, представник “Eray Tour” в Україні, розповів про свій зв’язок зі збанкрутілою "Карія Тур": "Хочу уточнити, що на українському ринку існувало дві компанії, що продавали продукт “Karya Tour”. Це — "Карія Тур" і "Карія Тур Юкрейн".

"Справді, я був одним з топ-менеджерів "Карія Тур". Вона вийшла на ринок у 2003 році і була визнана банкрутом у середині 2009-го. У керівництві другої компанії — "Карія Тур Юкрейн" — участі я не брав. Я виконував обов’язки лише консультанта", — пояснив Оуз Ергюль.

Він підтвердив, що володів часткою бізнесу в компанії "Карія Тур", але до власників "Карія Тур Юкрейн" не відноситься.

Оуз Ергюль спростував розмови про те, що “Eray Tour” є дочірньою компанією “Tez Tour”: "Ні. Юридично компанії “Tez Tour” і “Eray Tour” ніяк не пов’язані. Однак ми дуже тісно співпрацюємо в Туреччині. Приміром, у компанії “Tez Tour” є мережа власних готелів “Amara World”. Ми є ексклюзивним партнером із продажу".

"В Україні у нас будуть партнерські відносини. Зокрема ми плануємо викуповувати у них місця на літаках", — додав Оуз Ергюль.

За матеріалами: Дело />  

Читайте также по теме