ГолосUA
05:38 07/07/2010

Коломойський оскаржив у суді приватизацію «Луганськтепловозу»

Кіпрська компанія «Мантара Холдинг Лімітед» оскаржує підсумки конкурсу з продажу «Луганськтепловозу».

Відповідний позов компанія подала до Господарського суду Києва, повідомили в прес-службі Фонду держмайна України.

За словами глави фонду Олександра Рябченка, крім Фонду, відповідачем у справі визначені ЗАТ «Управляюча компанія «Брянський машзавод» (РФ), треті особи — «Луганськтепловоз» і Сумське НВО ім. Фрунзе.

«Мантара» вимагає визнати недійсними одразу декілька вирішень ФДМ, що стосуються конкурсу з продажу «Луганськтепловозу», аж до договору купівлі-продажу пакету акцій цього підприємства, укладеного 22 червня 2010 року.

«Фонд готовий до судового розгляду, хоча нам ще не повідомили, коли суд збирається розглянути цю позовну заяву і, взагалі, чи буде відкрито провадження у справі», — заявив Рябченко.

При цьому він відзначив, що “у Фонду дуже сильні законні аргументи”, “Інакше нам би взагалі не вдалося провести цей конкурс через блокування його в судах”.

Нагадаємо, 15 червня «Брянський машинобудівний завод», що входить у структуру російського «Трансмашхолдинга», виграв конкурс з приватизації 76,001% акцій «Луганськтепловозу», запропонувавши за пакет 410 мільйонів гривень.

«Мантара», підконтрольна бізнесменові Ігорю Коломойському, була недопущена до конкурсу бо не надала повний пакет документів.

За матеріалами: «Українська правда». />  

Читайте также по теме