ГолосUA
13:30 28/11/2010

Компанія-власник літака, що розбився в Пакистані, виключає можливість катастрофи через несправність

 

Грузинська авіакомпанія Sunway, якій належить вантажний літак Іл-76, що зазнав катастрофи невдовзі після зльоту з аеропорту Карачі, виключає можливість аварії через технічну несправність лайнера.

Про це сьогодні заявив журналістам глава компанії Джемал Тамазашвілі.

/> Він підкреслив, що "грузинська сторона вкрай зацікавлена у з'ясуванні причин катастрофи, і неодмінно візьме участь у розслідуванні обставин того, що сталося".
"Поки немає ніякої конкретної та точної інформації, ми знаходимося в стані невизначеності. Але я рішуче відкидаю можливість аварії через технічну несправність літака, тим більше що він пройшов перевірку всього два тижні тому, — заявив керівник грузинської авіакомпанії. — Я виключаю і провину екіпажу, який перед вильотом отримав можливість відпочивати протягом 18 годин".
Грунтуючись на попередніх даних, Д.Тамазашвілі вважає, що "найбільш імовірною причиною падіння літака могло стати попадання в двигуни птахів, відреагували на включення світла прожекторів та злетівши в повітря прямо перед фюзеляжем літака".
Нагадаємо, сьогодні вранці в Пакистані вантажний літак Іл-76 через 2 хвилини після злету впав на житловий квартал найбільшого міста країни — Карачі.Літак Іл-76 належав грузинській авіакомпанії Sunway. Він прямував до столиці Судану м. Хартум з вантажем в 30 т. Повідомляється, що після падіння повітряного судна на житловий квартал почалася пожежа.
Число жертв авіакатастрофи досягло 18 осіб. Серед загиблих — вісім членів екіпажу, один з яких має російське громадянство, решта, за попередніми даними, громадяни країн СНД, у тому числі серед них є громадяни України за повідомленням російського генконсула в Карачі. Український МЗС перевіряє інформацію про присутність громадян України, передає "5 канал".
Це вже третя аварія літака в Пакистані за чотири місяці. 28 липня в пакистанських Гімалаях розбився лайнер Airbus, в результаті чого загинули 152 особи. 5 листопада невеликий пасажирський літак з поршневим двигуном розбився недалеко від Карачі. Тоді загинула 21 особа.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте также по теме