Ціни на кондитерську продукцію виросли порівняно з минулим роком на 10-20%, й незабаром знову почнуть зростати.
Головна причина — нестача цукру на внутрішньому ринку, передав finance.ua.
За даними асоціації "Укркондитер", ціни виросли порівняно з рівнем інфляції. Останнім часом зростання цін на кондитерську продукцію сповільнилося. Щоправда, як говорять експерти, це ненадовго. Через дефіцит цукру і зростання цін на нього насолода найближчим часом може подорожчати. За словами директора консалтингового агентства ААА Сергія Наливки, на цей момент відпускна ціна цукрозаводів на білий пісок становить близько 4,4 тисячі гривень за тонну. "В оптовій торгівлі до кінця літа ціна може вирости до 6-6,2 тисячі гривень, а в роздробі — до 7,2-8,2", — прогнозує він.
Через нестачу цукру окремі виробники вже почали завозити його з-за кордону. Не виключають експерти варіант переходу кондитерів на цукрозамінники. "Собівартість кондитерської продукції при використанні замінника виходить значно нижча, ніж при використанні натурального цукру. Тому окремі компанії можуть піти на таку заміну", — резюмував Наливка. Щоправда, використовувати замінники цукру не вийде, якщо йдеться про проведення продукції преміального сегмента.