ГолосUA
08:33 14/10/2008

Конституційний суд визнав неконституційною підконтрольність НКРЗ Президентові України

Конституційний Суд визнав неконституційною підконтрольність Національної комісії з питань регулювання зв’язку Президентові України.

Як повідомив кореспондент Голос.UA, про це йдеться в оприлюдненому сьогодні рішенні Конституційного Суду у справі за конституційним поданням 55 народних депутатів України щодо відповідності Конституції  закону «Про телекомунікації», а також статті другої указу Президента України «Про Національну комісію з питань регулювання зв’язку України».

Як наголосив суддя-доповідач у справі В’ячеслав Овчаренко, з цього часу НКРЗ більше не перебуває під контролем Президента України. />  
За його словами, також визнане неконституційним положення про призначення Президентом України за поданням Прем’єр-міністра України на посаду голови та членів Національної комісії з питань регулювання зв’язку і припинення їхніх повноважень на цих посадах і частини 9 статті 20 щодо призначення Президентом України у разі вакансії голови чи члена Національної комісії з питань регулювання зв’язку відповідно нового голови чи члена національної комісії.

 

Читайте также по теме