ГолосUA
17:20 02/12/2010

Кораблі із 183 тисячами тонн кукурудзи та соняшнику чекають в українських портах

 

Станом на 1 грудня в українських портах продовжували знаходитися кораблі, завантажені 183 тис. тоннами кукурудзи та соняшнику в очікуванні квот на експорт.

 

Про це повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

«У мене є оперативні дані: станом на 1 грудня в українських портах і на кораблях є 183 тис. тонн продукції. Це те, що сьогодні знаходиться в портах. Вже йдуть кораблі, щоб експортувати цю продукцію. Це переважно кукурудза та соняшник, більше ніякої продукції немає», — зазначив він.

 

При цьому за словами Л. Козаченка, у грудні планується експортувати 78 тис. тонн кукурудзи з України, та ще 8 тис. тонн соняшника. «Це мізерна кількість, яка нічого не вирішує», — сказав аграрій.

 

При цьому президент асоціації фермерів та приватних землевласників Микола Миркевич зазначив, що цьогорічна ситуація на аграрному ринку, позначиться на врожаї наступного року. «Сьогодні виробник втрачає в ціні і це позначиться на майбутньому врожаї. Тому що не маючи сьогодні обігових коштів і отримуючи меншу платню за те зерно, яке йде на квотування, він не зможе закупити мінеральні добрива, які сьогодні лише дорожчають. Безумовно, це сильно вплине на наступний рік», — зазначив М. Миркевич.

 

О. Проценко

Читайте также по теме