Кожний другий літр пального в Україні — неякісний

 

50% пального на українських АЗС — неякісне.

Про це сьогодні заявив директор з якості пального компанії "Паралель-М Лтд" Олександр Титов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Дуже багато людей, які зараз займаються реалізацією якісного пального. Однак людей, які торгують “пальним-бадягою” ще більше — це на рівні 50% по Україні. І відбулося це з 2008 року. Після 2001 року дана ситуація пішла на спад, однак зараз це повернулося”, — сказав він.

У свою чергу голова Оргкомітету Всеукраїнського автопробігу “Проти неякісного пального” Віталій Чеховський зауважив, що значна частина АЗС продає пальне нижче ДСТУ 2007 року. Також на українських АЗС має місце значна частина неякісного пального, яке не відповідає жодним нормам. Особливо, як зауважив Чеховський, неякісне пальне найбільше продається по регіональних центрах.

Нагадаємо, організатори Всеукраїнського автопробігу вимагають від уряду ввести національні стандарти виробництва бензину ДСТУ 4839: “Бензин автомобільний підвищеної якості”, ДСТУ 4840: 2007 року “Паливо дизельне підвищеної якості”, які з 1 січня 2008 року вступили в дію.

Читайте также по теме