ГолосUA
17:44 01/07/2009

Кредитні гроші «Нафтогазу» не допоможуть — експерт

Проблеми, що назріли в «Нафтогазі України», лише грошима не вирішити.

Про це в ефірі програми «РозворотUA» на радіо «ЕраFM» заявив експерт з енергетичних питань аналітичного центру Разумкова Володимир Омельченко.

Відповідаючи на питання, чи справді існує необхідність залучення кредитних коштів для розрахунків за спожитий газ, експерт відповів, що додаткові кошти не допоможуть «Нафтогазу України» налагодити фінансовий стан компанії.

«Я думаю, що гроші завжди добре, але ті проблеми, які назріли в «Нафтогазі», одними грошима не вирішити», — сказав В. Омельченко.

За його словами, вся проблема полягає в корумпованості компанії. /> «Структура непрозора, рівень корпоративного управління на нульовому рівні. В результаті цього виникає головний біль в держави, і вирішення цих проблем перекладається на народ України та його нащадків», — зазначив фахівець.  

При цьому представники компанії відмовляються від будь-яких коментарів з цього приводу.

Міжнародні організації, як зазначив В. Омельченко, даючи кредит, дивляться в першу чергу на перспективу системних змін, які повинні відбутися у позичальника після цього. У випадку «Нафтогазу України» — це його подальше переформатування, щоб «Нафтогаз» став нормальною газовою структурою».

«Адже у нас одна з найпотужніших газотранспортних систем у світі, у нас хороші газові запаси. Гроші даються в обмін на те, щоб український газовий сектор інтегрувався до газового сектору Європи і створити єдиний економічний простір. Чому це не робиться? Звикли, що «Нафтогаз» — добра годівниця для багатьох політиків і бізнесменів. Це така структура, де можна маніпулювати грошима», — переконаний експерт.

 

Читайте также по теме