ГолосUA
08:18 03/03/2009

Кримінальщина прикривається депутатською недоторканістю, — Генпрокуратура

Генеральна прокуратура України порушила дванадцять кримінальних справ проти екс-голови Державного комітету із земельних ресурсів Володимира Воєводіна. Паралельно з ним у земельних махінаціях і рейдерських захопленнях обвинувачують народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Богдана Губського.

Як сказав в інтерв’ю газеті «Дело» заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін, «це окрема тема (справа Губського — ред.), і вона сьогодні перебуває на стадії розробки».

«Губський довгий час не з’являвся до слідчого. Проводити допит народних депутатів надзвичайно складно. А без згоди Верховної Ради ми не маємо права примусово привести його на допит. У результаті звичайна кримінальщина прикривається депутатською недоторканістю», — заявив заступник генпрокурора.

За словами Рената Кузьміна, Генеральна прокуратура регулярно надсилає Богдану Губському листи і запрошення. Поки-що народного депутата офіційно не було звинувачено у земельних махінаціях і рейдерських атаках, не був проведений його допит, оскільки парламент не дає згоди на притягнення нардепа до відповідальності.  

 

Читайте также по теме