ГолосUA
09:17 12/08/2010

Кримська влада погрожує відбирати ліцензії у турфірм, котрі возитимуть людей до лісу

Керівництво Криму має намір позбавити ліцензій ті туристичні фірми, які, незважаючи на пожежну небезпеку, організовують екскурсії до природних об’єктів у лісовій зоні.

За даними прес-служби Ради міністрів Криму, про це заявив голова уряду Василь Джарти.

«Будемо жорстко ставити питання про позбавлення їх ліцензій. Крим може понести колосальні збитки, які доведеться заповнювати десятками років. Власники та керівники турфірм повинні це розуміти», — зазначив він.

На сьогодні за пожежною ситуацією в кримських лісах постійно стежать 102 пости, створено також 28 мобільних груп, які контролюють, щоб туристи не відвідували ліси.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович доручив залучити частини Збройних Сил України до недопущення відвідування лісів у зв’язку з високою пожежною небезпекою.

Рада міністрів Криму рекомендувала місцевим органам влади зайнятися організацією добровільних дружин, які в разі виникнення надзвичайних ситуацій зможуть допомагати працівникам МНС та лісової охорони.

Наприкінці липня в Криму заборонили в’їзд транспортних засобів на територію лісопаркових зон з метою профілактики виникнення пожеж.

6 серпня Радмін Криму заборонив відвідування лісів.

За матеріалами: Е-Крым

 

Читайте также по теме