ГолосUA
11:17 30/12/2009

Кривий Ріг приніс Україні 6% ВВП — Симоненко

Місто Кривий Ріг внесло свою частку у розвиток економіки країни у розмірі 6% від усього валового внутрішнього продукту за 2009 рік.

Таку думку під час Форуму з питань соціальної безпеки, що відбувся у Кіровограді, висловив кандидат на посаду Президента України від Блоку лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко, передав кореспондент ГолосUA.

«Сьогодні вугільні розробки перейшли у нори. Так ось, у так званих норах, Донецький та Луганський регіони видобувають до 5 мільйонів тонн вугілля при вартості до 80-90 гривень за одну тонну, а продають по 600-700 гривень за тонну. Тобто проводиться жорстка експлуатація здоров’я людей», — сказав він.

За словами П. Симоненка, одне лише місто Кривий Ріг, принесло 6% валового внутрішнього продукту країни. «Давайте уявимо, що таке Кривий Ріг — це 660 тисяч людей населення, і 6% валового внутрішнього продукту країни. А також 60 мільярдів гривень ВВП, та 18 мільярдів гривень прибутку за один рік», — сказав посадовець.

За словами кандидата в Президенти, на приватизовану раніше «Криворіжсталь» припадала кожна п’ята тонна усієї української сталі. Власник підприємства лише за один рік скоротив 90 тисяч робітників. «А це — різке скорочення надходжень до місцевого бюджету, бо не сплачується весь податок на прибуток. Всю соціальну структуру скинули на місцевий бюджет, хоча раніше вся соціальна структура міста утримувалася за рахунок прибутку підприємства. Таким чином, прибуток поклали до своїх кишень, робітників вигнали, а прибуток до місцевого бюджету не надходить, і крім того, всю соціальну структуру скинули на покриття місцевого бюджету. А це знову приводить до скорочень саме у соціальній сфері там, де формується мораль та духовність», — сказав П. Симоненко.

 

Читайте также по теме