ГолосUA
09:18 03/10/2008

Ксенія Ляпіна в газовому меморандумі уряду побачила «руку Росії», до того ж брудну

Народний депутат із фракції "Наша Україна-Народна самооборона" Ксенія Ляпіна  вважає, що підписавши у Москві  меморандум з газових питань, Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко "фактично дозволила Росії добратися своїми, за висловом депутатки,  “брудними руками” до газотранспорної системи України. Про це Ксенія Ляпіна заявила сьогодні журналістам в кулуарах Верховної Ради.

«Вже вчорашні виступи Путіна дають зрозуміти, що Росію турбує стан газотранспортної системи України, але лише для того, щоб «допомогти нам навести порядок». Це їм вдасться, завдяки вчорашньому меморандуму. Цін ми не маємо, а обіцянку користуватися, втручатися, експлуатувати і, відповідно, мати згодом прибуток від нашого газотранспорту, ми вже дали,» — зазначила вона.

За словами Ксенії Ляпіної, якщо Росія отримає можливість користуватися газотранспортною системою і мати прибуток, вона буде виступати за підвищення ціни на транзит, оскільки транзит росіяни будуть оплачувати за гроші європейських споживачів, а прибуток відповідно класти у свою кишеню. «Тобто успіхи, про які вчора заявила Тимошенко, насправді не є перемогою України, а є перемогою Росії», — вважає народний депутат-нашоукраїнка..

Читайте также по теме