ГолосUA
09:00 25/07/2010

Лавру вже підготували для візиту патріарха Кирила

Києво-Печерська Лавра готова до приїзду патріарха Кирила. Усі стіни та бордюри побілили, територію озеленили, тріщини на дзвіницях — замазали.

Біля Ближніх печер навіть замінили бруківку та розширили дорогу. Тут Кирило буватиме найчастіше, адже оселиться патріарх Московський і всієї Русі в будинку намісника Лаври.

Правда, туди журналістів не пустили — мовляв, дивитися немає на що, оскільки самі покої досить скромні. Харчуватиметься високий гість у трапезній на території Лаври. Там теж навели марафет. У меню переважатимуть страви з риби та овочів.

Нагадаємо, що наразі патріарх перебуває у Дніпропетровську, після Дніпропетровська він вирушить до Києва, де йому забезпечать належні умови візиту. Зокрема – передбачається, що зберігати спокій у місті будуть 7 тисяч міліціонерів. Суд також заборонив проводити акції протесту під час візиту патріарха.

Відзначимо також, що напередодні другого візиту патріарха в Україну голова партії "Русь" Денис Шевчук запропонував перетворити Києво-Печерську Лавру на незалежну державу і поселити там патріарха РПЦ.

За матеріалами: ТСН 

Читайте также по теме