ГолосUA
16:03 10/09/2010

Ліс, який було передано для “вивчення польоту комарів”, повернули у державну власність

16 гектарів лісу Канівського району, який було передано в оренду приватним компаніям за мізерну плату для “вивчення польоту комарів і комах”, повернуто у державну власність, проте кримінальну справу проти службових осіб, які допустили таке рішення, не порушено.

Про це сьогодні піч час прес-конференції повідомив прокурор Черкаської області Микола Лісовий, передав кореспондент ГолосUA.  

Нагадаємо, у Канівському районі приватним компаніям було передано в оренду на 49 років 16 гектарів лісу для “вивчення польоту комарів і комах”. Дозвіл на це дала обласна адміністрація. Орендарі повинні були платити 30-37 грн. в рік за гектар.

Як зазначив М. Лісовий, прокуратура провела перевірку і виявила певні порушення законодавства під час ухвалення цього рішення. Але оскільки землі були передані не в приватну власність, а віддані в оренду, тобто немає збитків, тому немає підстав для порушення кримінальної справи. “Прокуратурою це рішення було опротестовано і обласна державна адміністрація вказане рішення скасувала”, — сказав М. Лісовий.  

В. Середа />  

Читайте также по теме