ГолосUA
15:35 16/08/2010

Літак Ан-124 «Руслан» встановив новий рекорд

Вісім найсильніших атлетів світу вперше в історії змогли зсунути з місця найбільший у світі літак Ан-124 «Руслан».

Це сталося у рамках «Авіасалону-2010» у російському Ульяновську, повідомили кореспонденту ГолосUA в службі зовнішніх зв’язків групи компаній «Волга-Дніпро», що організувала цей захід.

Задля встановлення рекорду до Ульяновська приїхали найвідоміші атлети світу — Ельбрус Нігматуллін (Росія), Михайло Сідоричев (Росія), Жидрунас Савіцкас (Литва), Відас Блекайтіс (Литва), Марк Фелікс (Великобританія), Стефан Солвей Петерссон (Ісландія), Кшиштоф Радзіковскі (Польща), Тармо Мітт (Естонія) і Стоян Тодорчев (Болгарія). Чоловіки впряглися у літак, вага якого становить 195 тонн, зрушили його з місця та змогли протягнути на п’ять метрів. За оцінками фахівців, цей результат став одним із найвражаючих за всю історію діяльності федерації силового екстріму. Процес тяги «Руслана» задокументований, і документи будуть направлені для занесення даної події в книгу рекордів Гіннеса.

Довідка ГолосUA. Ан-124 «Руслан» – найважчий у світі літак, який розроблений в київському АНТК ім.. Антонова. Будується за кооперацією українськими та російськими підприємствам. Вага порожнього літака – 195 000 кілограмів.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме