ГолосUA
12:27 04/10/2010

Литвин прогнозує ухвалення держбюджету на 2011 рік в середині грудня

Державний бюджет на 2011 рік буде ухвалено в середині грудня.

З таким прогнозом виступив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на брифінгу у парламенті, передав кореспондент ГолосUA.

“Наразі Кабінет Міністрів працює над проектом держбюджету з урахуванням проекту Податкового кодексу, внесеного на розгляд Верховної Ради”, — повідомив спікер.

Він зазначив, що у четвер, 7 жовтня парламент розгляне 2 проекти Податкового кодексу: депутатський і урядовий — у вже за результатами першого читання Кабмін матиме більше вагомі підстави для активнішої роботи над проектом держбюджету.

За словами В. Литвина, враховуючи важливість цього закону для країни він пропонуватиме депутатам ухвалити постанову з власними пропозиціями ще до розгляду проекту бюджету у першому читанні. На переконання спікера це скоротить кількість поправок і другому читанні і сприятиме швидшому ухваленню держбюджету. Голова парламенту спрогнозував, що держбюджет-2011 може буде ухвалений всередині грудня.

При цьому він зауважив, що за всі роки незалежності Верховна Рада жодного разу не ухвалила своєчасно (до першого грудня поточного року) бюджет на наступний рік, хоча формально практично завжди була дотримана процедура його внесення до Верховної Ради.

О. Звенигора />  

Читайте также по теме