ГолосUA
05:39 02/04/2010

Литвин вважає, що опозиція вимагає перерозподілу комітетів, щоб зірвати прийняття бюджету

Спікер парламенту Володимир Литвин вважає, що опозиція вимагає перерозподілу комітетів, щоб зірвати прийняття бюджету.

Про це він сказав у ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

За словами Литвина, може виникнути ситуація, коли голови й заступники голів комітетів напишуть заяви про те, що вони не бажають працювати на цих посадах. Вони повинні бути розглянуті комітетом, потім парламентом.  

«Але жодної заяви немає. І я переконаний, що немає бажання у людей, які працюють у комітетах, у даному випадку від фракції БЮТ, писати ці заяви. Можливо, їх примусять… А щоб зараз переколотити Верховну Раду і зупинити роботу, яка є на цьому рівні – це головна мета. Сьогодні діє ключовий принцип, щоб дезорганізувати роботу парламенту, головний позив таких дій – не допустити прийняття бюджету у країні», — наголосив спікер.

Він також висловив переконання, що такі дії направлені на погіршення економічної ситуації, припинення співпраці з міжнародними фінансовими структурами, «щоб сказати: бачите, владу взяли – а розпорядитися владою не можете».

«Політично я розумію постановку питання з боку БЮТ. Якщо вони опозиція, то вони повинні мати якісь інструменти для контролю влади. Мова йде про комітети регламенту і бюджету. Але для того, щоб реалізувати цю проблему, треба мати політичну волю і погодження позицій у Верховній Раді, а не методом тиску і блокування трибуни. Це вже навчилися робити класно, якби ще так навчилися працювати», — сказав Литвин.

За словами спікера, те, що відбувається у парламенті зараз, «нагадує мені півнячі або собачі бої, або тарганячі змагання». «Йде боротьба, у якій інтереси людей абсолютно у розрахунок не беруться», — підкреслив Володимир Литвин.

І. Носальська

 

Читайте также по теме