ГолосUA
13:26 11/02/2011

Литвин запевнив воїнів-афганців, що Верховна Рада робить усе, щоб віддячити за їх подвиг

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав учасників бойових дій на території інших держав із 22-ю річницею виведення радянських військ з Афганістану.

Про це повідомила прес-служба уряду.

За його словами, нині, у 22-у річницю події, український народ віддає данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу. “Ми схиляємо голову в скорботі за тими, хто не повернувся з “гарячих точок” планети. Ви, шановні друзі, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Ваші сини та онуки, всі, хто приходить на зміну, вчаться на вашому прикладі виконанню громадянських обов'язків, активній життєвій позиції, відданому служінні своїй Вітчизні і своєму народові”, — зазначив спікер парламенту.

Він також повідомив, що Верховна Рада спрямовує зусилля на прискорення розвитку, підвищення обороноздатності держави і “завжди пам'ятає про тих, кому довелося жертвувати собою в мирний час, і робить усе можливе для забезпечення достойного рівня життя учасникам бойових дій та сім´ям загиблих”. “На жаль, поки що економічні можливості країни не дозволяють добиватися усього, чого хотілося б і на що ви сповна заслуговуєте. Однак робота триває, парламент і я особисто налаштовані на створення умов для надання вам реальних соціальних гарантій, на конструктивний діалог та спільний пошук шляхів розв'язання проблем, що виникають. Від усієї душі бажаю вам у цей пам'ятний день щастя, здоров'я і добра. Миру, злагоди та благополуччя вашим родинам”, — сказано у привітанні В. Литвина.

Читайте также по теме