ГолосUA
15:29 11/01/2010

Ліві створять для української молоді Програму першого робочого місця

Блок лівих та лівоцентристських сил має намір створити дієву програму для вирішення проблем працевлаштування молоді.

Про це лідер КПУ Петро Симоненко заявив сьогодні в ефірі одного з телеканалів міста Макіївка, Донецької області, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, Програма першого робочого місця, створена лівими силами, передбачатиме повернення у державну власність пріоритетних підприємств. “Через базові галузі ми даватимемо замовлення для вищої школи, яка спеціалістів готуватиме не для того, щоб через 5 років на вулицю їх викинути, бо зараз дитина отримує диплом, а через 5 років йде на ринок”, — відзначив він.

Окрім цього, одним з важливих пунктів Програми першого робочого місця стане зниження податкового тиску на виробника. “Ми їм дамо дешеві кредити, податкові пільги на два-три роки з однією умовою — вони створять нове виробництво і нові робочі місця”, — пояснив Петро Симоненко.

При цьому він підкреслив, що ліві сили мають намір викорінити спекуляцію у питанні працевлаштування молоді з боку ветеранів праці, які будучи на пенсії не бажають залишати роботу. “Ми не урізатимемо заробітні плати та пенсії, але контролюватимемо ціни і при цьому життєвий рівень ветеранів праці покращиться. Вони підуть на заслужений відпочинок, будуть вдома з дітьми та внуками та допомагатимуть родині, а робоче місце ми для їхніх же дітей та внуків збережемо та відкриємо”, — підсумував лідер КПУ.

А. Йовик

 

Читайте также по теме