ГолосUA
09:04 03/09/2010

“Луганськтепловоз” потрібно повертати у держвласність і ще раз продавати, — О.Бондар (ГОЛОС)

Компанію “Луганськтепловоз” необхідно повернути у державну власність і провести ще один конкурс з його продажу.

Таку думку висловив член Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, заслужений економіст України Олександр Бондар у коментарі кореспонденту ГолосUA.

Він вважає, що держава не повинна давати відстрочок на виплату грошей “Брянському машинобудівному заводу”, який купив 76% акцій “Луганськтепловозу” за 410 млн. грн. Згідно з договором купівлі-продажу, впродовж двох місяців “Брянський машзавод” мав виплатити всю суму, але він цього не зробив. /> ГОЛОС

На запитання, чи може бути вигідно державі продати “Луганськтепловоз” втретє і чи можливо його продати дорожче, експерт зазначив: “Яка різниця, вигідно чи ні, якщо за пакет не заплатили? Його треба повернути у державну власність, а потім вже вирішувати, що з ним робити далі”.

Нагадаємо, що у 2006 році 76% акцій “Луганськтепловозу” було продано вперше “Брянському машинобудівному заводу” за 292,5 млн. грн., після цього конкурс було визнано недійсним і у 2009 році акції були переведені на баланс Фонду державного майна. Разом з тим, гроші за продаж ФДМУ підприємству не повернув. Після оголошення нового конкурсу 31 березня 2010 року власником знову ж таки став “Брянський машзавод”, який отримав “Луганськтепловоз” за 410 млн. грн.

31 серпня 2010 року Фонд держмайна направив листа покупцю “Луганськтепловозу” з пропозицією розірвати угоду за спільною згодою. “Брянський машзавод” має право впродовж 20 днів заплатити за отримані акції підприємства і внести штрафні санкції за прострочку платежу.
 

Читайте также по теме