ГолосUA
05:41 25/06/2009

Львів скаржиться на відсутність грошей на ЄВРО-2012 і чекає сьогодні на Ю.Тимошенко

У четвер у Львові чекають на прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко. У планах прем’єра — відвідати об’єкти до ЄВРО-2012 — будівельного майданчика майбутнього стадіону та аеропорту „Львів”.  

У переддень візиту Президент України Віктор Ющенко звинуватив прем’єр-міністра у зриві фінансування основних об’єктів до ЄВРО-2012. Ця проблема є актуальною і для Львова. В інтерв’ю „Німецькій хвилі” мер Андрій Садовий зауважив, що на етапі погодження документів робота йде злагоджено, а от грошей дійсно немає.

„Питання фінансування – це єдине питання, яке до кінця не розв’язане, є лише обіцянки. На жоден з проектів ми не отримали жодної гривні”. Шлях фінансування об’єктів із стабілізаційного фонду є складним і непевним, з огляду на кризу у державі, вважає мер.

А.Садовий переконаний: питання б вирішилося само собою, коли б приймаючим містам дозволили до 2012 року залишати 50 відсотків податку у міських бюджетах.

Натомість в облдержадміністрації нарікають не на фінанси, а на бюрократію: профільні міністерства зволікають з вирішенням господарських, організаційних питань, погодженням документів. Про це сказав губернатор Микола Кміть.

Для прикладу, на головний об’єкт – термінал аеропорту, інвестиційний конкурс на який міністерство транспорту вже переносило тричі, не визначено керівника проекту, не створено служби замовника, додав губернатор.

 

Читайте также по теме