ГолосUA
16:28 17/12/2010

Львівська ОДА попросила більше грошей на молодіжні проекти у 2011 році

 

Львівська обласна державна адміністрація направила листа голові Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням підтримати пропозицію молоді Львівщини та знайти можливість збільшити видатки на молодіжні програми у проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2011 рік” перед його розглядом у другому читанні та остаточним ухваленням.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У листі зазначається, що молодіжна політика в Україні визнана одним із пріоритетних напрямків державної політики. Її ефективність та цілеспрямованість значною мірою визначається глибиною, всебічністю та систематичністю оцінки процесів, що проходять у молодіжному середовищі, впливів соціально-економічних перетворень на становлення і розвиток української молоді. Ключову роль у здійсненні поступального розвитку суспільства відіграє молодь, саме молодь є найбільш дієвим елементом громадянського суспільства, провідником нових ідей, – зазначається у зверненні до Комітету з питань бюджету.

Як зауважив радник голови Львівської облдержадміністрації Анатолій Ігнатович, у проекті Державного бюджету, який пройшов перше читання, на реалізацію молодіжної політики в державі передбачено менше одного відсотка дохідної частини бюджету, чого, на жаль, недостатньо. Однак, важливо, щоб не залишились без уваги пріоритетні напрямки молодіжної політики, серед яких: стимулювання працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, які отримують перше робоче місце, надання державою пільгових житлових кредитів для молоді тощо, на що передбачено відповідні кошти у проекті бюджету.

Направлення листа стало наслідком звернення до Львівської обласної державної адміністрації Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Національний студентський союз” та громадської ініціативи “Студентський захист”, а також обговорення даного питання членами Студентської ради при Львівській обласній державній адміністрації.

Читайте также по теме