Людмила Мыцай
17:42 22/11/2010

Львівські ринки закриваються, протестуючи проти Податкового кодексу

 

Сьогодні, 22 листопада, близько 1,5 тисячі підприємців Львова вийшли на акцію протесту проти Податкового кодексу.

 

Про це повідомив кореспондент ГолосUA

 

До акції протесту, позачинявши свої торгові точки, приєдналися майже всі ринки Львова. Підприємці тримали плакати з написами «Або вето, або імпічмент», «Азарова і Тігіпка — у відставку», «Чесному бізнесу чесні податки» і скандували владі «Ганьба!».

 

Підприємці Львова також висловили підтримку своїм колегам з Хмельницька, яких переслідують за участь у акціях протесту. «Коли ми всі будемо закриті, ми переможемо», – заявив представник Громадського руху «Відсіч» Маркіян Гудз.

 

За його словами, підприємці вже зверталися до губернатора В. Горбаля, однак він ігнорує їхні вимоги. Податковий кодекс М. Гудз назвав «смертю для середнього класу, який є основою державності України».

 

У коментарі журналістам Маркіян Гудз повідомив, що ринки, які страйкують, десь на 90% закриті. Крім того, він заявив, що страйк підприємців є позапартійним: «Ми не орієнтуємося на заяви партій. Ми робимо свою справу. І підприємці – одні з перших, хто став на реальну боротьбу з цією антинародною владою».

 

«Верховну Раду пікетували – вона зігнорувала народне волевиявлення. Сьогоднішній день покаже, яка буде реакція Януковича», – сказав він. Підприємці заявили, що готуються до затяжної боротьби і до загальнонаціональних страйків, щоб цей Податковий кодекс таки був відхилений.

Читайте также по теме