Анна Штепура
11:28 29/12/2010

Людей з «податкового Майдану» заарештували хіба що, щоб залякати інших – Продан

Начебто активістів «податкового Майдану», яких заарештували вчора ввечері, взяли під варту хіба що, щоб залякати інших протестувальників.

Таку думку висловила голова комітету захисту підприємців в опозиційному уряді Оксана Продан в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Ну от підуть вони на спілкування зі слідством. І що? Це не люди, які організовували. Це хіба що залякувати людей. Ось дивіться – ми їх затримали! Це не відповідальність по закону. Ті постанови, які я бачила, ті рішення суду, вони не відповідають кримінальному кодексу, тому що немає визначення шкоди, яким чином вона визначалася, якщо є якість пошкодження плитки, то вони можуть бути не прив’язані до «майданності» — вони могли бути там незрозуміло, з якого часу», — наголосила вона.

О. Продан також зазначила, що не володіє інформацією, які далі мають бути дії слідства і на скільки затримали цих людей. «Я знаю тільки, що Олександра (Мандича – одного з активістів «Майдану» — ред.) відпустили, а інших трьох людей затримали за рішенням суду. Але я документів цих не бачила», — підкреслила вона.

Нагадаємо, що 28 грудня, пізно ввечері суд виніс рішення щодо арешту трьох активістів податкового Майдану. Згідно з інформацією, трьом заарештованим висунуто обвинувачення за статею «умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах» за попередньою змовою групи осіб.

За рішенням суду один з активістів «податкового Майдану» Олександр Мандич був звільнений з під варти, а трьом іншим активістам — Гаркавенку І.О., Заплаткіну О.В. та Грузинову В.М. – було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Як повідомив лідер активістів, ці люди не були організаторами Майдану, а лише допомагали — приносили харчі та речі протестувальникам.

Один з лідерів «майдану» Олександр Данилюк припустив, що затримали людей, можливо, розраховуючи на те, що «вони не причетні до Майдану й швидше погодяться на співпрацю зі слідством». «Основне питання, поки їх тримали всі ці 3 дні без суду, це вимога дати свідчення щодо організаторів», — поінформував він.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...