ГолосUA
05:50 16/07/2010

Майже 35% пального на АЗС України – неякісне

Майже 35% пального на АЗС України — неякісне, іще 20% пального не відповідає жодним стандартам.

Такої думки дотримуються експерти Всеукраїнської громадської організації „Комітет захисту споживачів нафтопродуктів”.

Дослідження проводилося у найбільших містах України. Зокрема, в Києві, де за словами експертів, з усіх відібраних зразків, було виявлено 22% неякісного пального, що не відповідає жодним діючим стандартам якості. У Донецьку цей показник іще більше — майже 35%.

„Те, що продається на наших вітчизняних АЗС під виглядом бензину – навіть моторним паливом не назвеш, — констатує голова „Комітету захисту споживачів нафтопродуктів” Андрій Пасішник. – У більшості своїй, воно складається із суміші напівфабрикатів з хімічних виробництв та різних домішок”.

Також, він нагадав, що за результатами минулорічних досліджень, що проводилися „Консалтинговою групою А-95”, у 2009 році було виявлено більше 50% нафтопродукції, що випускалася в Україні, яка не відповідала діючим стандартам.

Крім того, великий відсоток низькоякісного палива на українських АЗС, складають нафтопродукти, що імпортуються з-за кордону. А. Пасішний вважає, що старі стандарти якості, які існують в Україні, дають зелене світло для притоку фальсифікату з країн СНД, де також діють стандарти, які значно поступаються європейським.  

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме