ГолосUA
19:05 09/11/2010

Майже у 6% вітизняних продуктів виявлено ГМО

 

Від початку 2010 року в лабораторіях молекулярно-генетичних досліджень, що діють на базі випробувальних центрів Держспоживстандарту України, було проведено 11 тис. 720 випробувань зразківпродовольчої сировини та харчових продуктів на вміст генетично модифікованих організмів (ГМО).

Як повідомили у прес-службі Держспоживстандарту, у 702 зразках продукції було виявлено вміст ГМО (5,9 % перевірених зразків). Генетично модифіковані організми були знайдені, зокрема в хлібобулочних, кондитерських, цукристих, м’ясних та ковбасних виробах, у м’ясних напівфабрикатах, молочній продукції тощо.

Минулого року відсоток вмісту ГМО у продуктах харчування був приблизно на тому самому рівні: із 4 тис. 697 перевірених зразківпродовольчої сировини та харчових продуктів ГМО містилось у 254 зразках (5,4 %). При цьому у 122 зразках виявлено вміст ГМО понад 0,9 %.

Довідково. На сьогодні Національним агентством з акредитації України у системі Держспоживстандарту (на базі центрів стандартизації, метрології та сертифікації) акредитовано 14 лабораторій молекулярно-генетичних досліджень на право проведення якісного та кількісного визначення генетично модифікованих організмів в продукції.

Читайте также по теме