ГолосUA
14:01 09/02/2011

“МАУ” можуть оцінити для приватизації вже найближчим часом — ФДМУ

Рецензія на оцінку компанії “Міжнародні авіалінії України” для подальшої приватизації може бути готова протягом 2011 року.

Про це в ефірі радіо “Ера FM” заявив голова Фонду Держмайна Олександр Рябченко.

Як повідомив О. Рябченко наразі йде жорстка та непрозора конкурентна боротьба за право взяти участь у тендері на приватизацію “Міжнародних авіаліній України”.

На переконання голови Держмайна, якби компанія “МАУ” була відкритим акціонерним товариством, то її б вільно можна було б продати на ринку. “Але це закрите акціонерне товариство. Тому, хто в середині, той має своє слово”, — сказав він.

Як повідомив директор Держмайна, остаточний висновок — рецензія на оцінку компанії відбудеться протягом цього року, й точно буде завершена до кінця 2011-го.

5 листопада 2010 року Фонд Держмайна оголосив про приватизацію державного пакета акцій “МАУ”.

22 листопада глава ФДМУ Олександр Рябченко на прес-конференції заявив, що Фонд Держмайна вважає, що реалізаційна ціна 61,58% державного пакету акцій “МАУ” повинна становити 250 млн. грн.

1 грудня ТОВ “Українська експертна група” (м. Київ) була визнана переможцем конкурсу з відбору оцінювача 61,58%-ого державного пакету акцій авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”.

Читайте также по теме