ГолосUA
11:01 21/02/2011

“МАУ” запропонували до продажу

Фонд державного майна України надіслав пропозицію придбати 61,58% акцій Приватного акціонерного товариства “Авіакомпанія “МАУ”, який належить державі, співзасновникам товариства: UIA Beteiligungsgesellschaft mbH (належить 22,51% статутного фонду ПАТ “МАУ”), UIA Holding GmbH (9,93%), ООО “Кепіталл інвестмент проджект” (5,97%).

Про це сьогодні повідомила прес-служба уряду.

Пропозицію придбання держпакета акцій Фонд держмайна зробив після того, як затвердив звіт про його оцінку, здійснений ТОВ “Українська експертна група”. За результатами рецензування звіту, Фонд визнав його відповідність вимогам нормативної бази з оцінки державного майна.

Відповідно до результатів експертної оцінки держпакета акцій ПАТ “МАУ”, його ціна складає 287 млн. 229 тис. грн.

Зазначимо, що ціна пакета на 37 млн. грн. вища, ніж та, що заявлялась в прогнозах експертів.

Відпрацювання умов договору купівлі-продажу 61,58% акцій ПАТ “Авіакомпанія “МАУ” розпочнеться після надходження у Фонд згоди компаній, яким надіслало пропозицію придбання цього пакета.

“Фонд держмайна зі свого боку готує покупцям пропозиції щодо інвестиційних та соціальних зобов‘язань, які, на його думку, повинні бути включені до умов договору. Це, зокрема, залучення протягом кількох років інвестицій на розвиток мережі середньомагістральних та далекомагістральних маршрутів, а також завершення програми оновлення флоту. У соціальній діяльності – зокрема, збереження робочих місць та соціального пакета, передбаченого колективним договором”, — сказано у повідомленні.

Надаємо, відповідно до діючої нормативної бази, співзасновники приватних (закритих) акціонерних товариств мають першочергове право з придбання акцій, які продаються одним з них. Якщо співзасновників кілька, то акції, запропоновані до продажу, розподіляються між ними пропорційно частці корпоративних прав, якими вони володіють у статутному капіталі товариства, або за домовленістю між ними. Якщо відмовляються всі співзасновники, то акції пропонуються до продажу на відкритому конкурсі.

ТОВ “Українська експертна група” – переможець конкурсу з відбору су‘єкта оціночної діяльності, який був проведений Фондом з метою визначення експертної оцінки пакета акцій ПАТ “Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України”, запропонованого до продажу.

Читайте также по теме