ГолосUA
06:27 17/05/2010

Медведєв з Януковичем ще не обговорювали питання об’єднання «Нафтогазу» та «Газпрому»

Президенти Росії та України, Дмитро Медведєв та Віктор Янукович, досі не обговорювали питання про об’єднання української компанії «Нафтогаз» та російського «Газпрому».

Про це Президент РФ заявив в інтерв’ю українським телеканалам напередодні, повідомила прес-служба Кремля.

«Я це питання з Президентом Януковичем ще не обговорював. Якісь розмови на цю тему ведуться, на президентському ж рівні це не обговорювалося», — сказав він. За словами глави російської держави, різного роду об’єднання можливі лише на прагматичній основі. «З якою б величезною симпатією ми не ставилися один до одного, як би ми не любили одне одного, об’єднуватися можна тільки виходячи із суто прагматичних міркувань», — наголосив Д. Медведєв.

Президент РФ все ж переконаний, що існують ситуації, за яких необхідне створення альянсів, проте він наголосив на тому, що питання про об’єднання двох компаній ще не обговорювалося. «Це вимагає дуже коректних розрахунків. Нагадаю, що «Газпром» коштує близько 150 (за самою низькою оцінкою) або 200 (за високою оцінкою, або відносно високою) мільярдів доларів. «Нафтогаз» же коштує трохи менше, при всій повазі до нього», — сказав він.

«Якщо говорити про створення якихось спільних проектів, спільних підприємств, де б поєднувалися різні газові і газотранспортні активи не шляхом прямого з’єднання, а шляхом об’єднання, припустимо, окремих ланок, то, мені здається, це цілком можливо, причому на взаємовигідній основі і з урахуванням побажань сторін», — підкреслив глава російської держави, нагадавши, що Росія вже реалізовує подібні проекти із Білоруссю та іншими європейськими країнами. />  

Читайте также по теме