ГолосUA
09:44 16/02/2010

Мер Черкас порівняв показники травматизму по місту та області

Міський голова Черкас Сергій Одарич стверджує, що протягом всієї зими травматизм у Черкасах зберігався на звичайному середньорічному рівні — 450-500 випадків на тиждень. Лише з 1 до 7 лютого відбулось певне зростання — до 600 випадків.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Сергій Одарич звинуватив черкаські ЗМІ у заангажованості. Мовляв, усі говорять про те, що за кількістю вуличних травм Черкаси обігнали Київ та інші регіони. Підставою слугували дані МОЗ України щодо статистики вуличного травматизму по регіонах України. С. Одарич стверджує, що черкаські видання використовували слова “черкащани” щодо жителів міста, тоді як ішлося про жителів області.

“Наведу порівняння показників травматизму по місту Черкаси і Черкаській області, щоб відновити об’єктивність (в місті проживає близько 30% жителів області). За останній тиждень січня у місті 92 черкасці отримали переломи ніг, тоді як у області — 743 черкащанина. Переломи рук — 127 черкасців, черкащан — 684. Внутрішньочерепні травми – 3 особи, по області — 19. Переломи у кількох ділянках тіла – 2 людини, по області — 21. Відмороження – 1 особа, по області — 25. Переломи кісток черепа, хребта та кісток тулуба – 2 особи, по області — 31 особа”, — сказав він.

Таким чином, міський голова Черкас наголосив, що показник травматизму у Черкасах нижчий, ніж загалом по області.

В. Середа

 

Читайте также по теме