ГолосUA
13:37 04/07/2009

Мер Полтави пояснив, чому місто відзначало 300-річчя Полтавської битви

Міський голова Полтави Андрій Матковський розказав, що головною причиною урочистостей, присвячених 300-річчю Полтавської битви було бажання залучити якомога більше туристів.

Про це він заявив у прямому ефірі програми «Шустер live» на телеканалі «Україна».

На запитання про те, чому першим при початку святкувань пролунав державний гімн Росії, А.Мактовський відповів, що гімни країн-гостей звучали у алфавітному порядку, Україна, як приймаюча сторона, завершувала цей список.

«Навколо цих подій було дуже багато політики, ми її відкинули і все зробили для того, щоб залучити якомога більше туристів. Маленьке місто Полтава із 300-тисячним населенням за ці три дні залучило 60 тисяч туристів, підприємці міста заробили майже 20 мільйонів гривень, практично не вкладаючи кошти у підготовку», — сказав Андрій Матковський.

На його думку, зараз треба більше думати про економіку, про те, щоб українці могли отримувати додаткові доходи і могли нормально жити у своїй країні.

За інформацією мера Полтави, урочистості відвідали туристи зі Швеції, Фінляндії, Польщі, Росії і України. Міська влада, за словами Андрія Матковського, створила всі умови, щоб гості мали можливість вклонитися своїм загиблим.

І. Носальська

 

Читайте также по теме