ГолосUA
11:12 04/07/2009

Міліція порушила три кримінальні справи стосовно загибелі міліціонера в Марганці

Міліція порушила три кримінальні справи по факту інциденту в Марганці Дніпропетровської області, в результаті якого загинув сержант.

Про це повідомив начальник ГУ МВС України в Дніпропетровській області Анатолій Науменко, передав «Інтерфакс».

«Кримінальні справи порушені по фактам вбивства, хуліганства і хуліганства біля лікарні», — сказав він.

Правоохоронець нагадав, що інцидент трапився в одному з кафе, де відпочивали громадяни вірменської й української національностей.

«Дві компанії вирішили позмагатися, хто більше разів підніме литу козацьку гармату, що є прикрасою закладу. У результаті трапився конфлікт, який переріс в бійку між громадянином вірменської національності та українцем Мамоновим, який раніше був двічі осуджений. Почувши сварку між групами людей, сержант ввійшов в кафе і відразу отримав смертельні ножові поранення в серце. Зараз слідство встановлює його причетність до бійки, як співробітника міліції або як приватної особи», — розповів начальник обласної міліції.

У той же час А. Науменко спростував інформацію про те, що у місті відбуваються підпали і сутички між людьми різних національностей, як про це писали ЗМІ.

«Конфлікт спеціально роздмухується і штучно підтримується, і ми знаємо, ким», — зазначив він.

«Зараз в Марганці офіційно проживає 60 сімей вірмен. Їм нічого не загрожує. Міжнаціонального конфлікту ні в Марганці, ні в області немає і не було», — стверджує А. Науменко.

Нагадаємо, інцидент трапився 30 червня. Три учасники бійки потрапили до лікарні. Одночасно в медичний заклад приїхали родичі і знайомі потерпілих, між ними розгорілася чергова бійка, що переросла в хуліганські прояви. Зокрема, було пошкоджено 5 автомобілів.

 

Читайте также по теме