ГолосUA
08:39 10/12/2009

Мін’юст заборонив біржам продавати арештоване майно

Міністерство юстиції визначило компанії, котрі отримають право реалізовувати арештоване майно у 2010 році. За рішенням відомства до конкурсу не допустили товарні біржі.

Після проведення відповідного тендеру реалізовувати майно, яке арештувала Державна виконавча служба, зможуть: Державна акціонерна компанія “Національна мережа аукціонних центрів” (Київ), ООО “Юнор” (Київ), ЧП “Нива В. Ш.” (Київ) та ЧП “Спеціалізоване підприємство “Юстиція” (Васильків, Київська область). Офіційно міністерство повинно оприлюднити результати конкурсу протягом десяти днів — до 18 грудня. Проте переможці, зокрема, “Національна мережа аукціонних центрів” та “Нива В. Ш.”, вже зараз підтвердили інформацію про результати тендеру.  

З 17 претендентів, які подали заявки на участь у тендері, міністерство практично одразу відмовило семи компаніям. Всі вони є товарними біржами.

Рішення виключити їх зі списку реалізаторів майна пов’язано з очікуванням змін до законодавства. Зокрема, мова ведеться про вже прийнятий у першому читанні законопроект №4407 про економічні основи поводження з конфіскованим, заставним та безгосподарним майном. Він передбачає зміни в існуючому порядку реалізації такого майна та, зокрема, відміну продажу через товарні біржі, як це відбувається наразі, і регулюється підзаконними актами Кабінету Міністрів, Податкової адміністрації, Мін’юсту, Антимонопольного комітету, СБУ, МВС, органів місцевого самоврядування, митної служби. Ще остаточно не прийнятим законом передбачається, що у процесі реалізації арештованого майна товарні біржі виступатимуть лише майданчиком для продажу.

У 2008 році на реалізацію спецорганізаціям було передано арештованого майна на суму вище 800 млн. грн.. при цьому було реалізовано майно на суму приблизно у 150 млн. грн., у 2007 році на реалізації знаходилось арештованого майна на суму близько 750 млн. грн.

За матеріалами “Дело”

 

Читайте также по теме