Мінагрополітики підготувало три проекти для проведення реформ у сфері АПК

size="4">Мінагрополітики підготувало 3 національні проекти для проведення реформ у зерновиробництві, м'ясо-молочному виробництві та розвитку інфраструктури аграрного ринку.

size="4">Про це сьогодні повідомив директор Науково-дослідного економічного інституту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України Ігор Манцуров під час круглого столу , передав кореспондент ГолосUA.

size="4">Перший національний проект, за словами А.Розгона, стосується зернової галузі України. 

size="4">Він має на меті, в першу чергу, технічно переоснастити зернову галузь, оскільки, зауважу, 70% комбайнів в Україні — це металобрухт, і Україна втрачає 2-3 млн. тонн зерна лише від того, що відбувається несвоєчасне його збирання. Також проект передбачає аналіз інфраструктури, власне рухомого складу, логістика тощо”, — зазначив експерт.

size="4">Другий національний проект, відзначив А.Розгон, це тваринництво України. “Власне, це м'ясо-молочне скотарство”. 

size="4">Третій, за даними директора інституту, це розвиток інфраструктури аграрного ринку. Зокрема, це розвиток мережі оптових ринків, розвиток мережі складів для зберігання цієї продукції тощо”.

size="4">Як запевнив А.Розгон, певна домовленість з урядом щодо цих проектів вже існує”.

Читайте также по теме