ГолосUA
15:07 14/02/2011

Мінінфраструктури проведе атестацію усіх українських автостанцій

Усі автостанції України будуть атестовані відповідно до нового порядку.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, така норма визначена наказом Міністерства транспорту та зв’язку України «Про затвердження Порядку регулювання діяльності автостанцій», який зареєстровано у Міністерстві юстиції України.

“Відтак до 1 квітня 2010 року всі автостанції будуть перевірені на факт дотримання ними належної якості обслуговування. Відповідно до наказу, атестація автостанції передбачає обстеження автостанції на відповідність вимогам до автостанцій різних класів та визначення їх класу, на підставі яких власнику видається свідоцтво про атестацію”, — сказано у повідомленні прес-служби.

Обстеження автостанції проводиться Державтотрансадміністрацією. При цьому до проведення обстеження можуть залучатися державні підприємства, що належать до сфери управління Мінтрансзв’язку.

Наказом передбачено, що власник повинен забезпечувати обслуговування пасажирів та автомобільних перевізників на автостанції згідно з вимогами до автостанції відповідного класу протягом строку дії свідоцтва.

Атестацію потрібно проходити раз на п’ять років. У разі недодержання вимог, встановлених для автостанції відповідного класу, Державтотрансадміністрація за результатами додаткового обстеження має право анулювати свідоцтво про атестацію та виключити дану автостанцію з переліку атестованих автостанцій.

Читайте также по теме