ГолосUA
16:08 23/04/2010

Міністр транспорту доручив своїм підлеглим підвищити безпеку транспортної галузі

Міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко доручив своїм заступникам та керівникам урядових органів підгалузей транспорту та зв’язку розробити заходи з підвищення безпеки руху, польотів і судноплавства та встановити дієвий контроль за їх виконанням.

Про це повідомила прес-служба Мінтрансзв’язку.

Зокрема, міністр визнав незадовільною роботу урядових органів міністерства та відомчих підприємств, а їх керівників попередив про персональну відповідальність за організацію роботи щодо дотримання всіх норм безпеки на транспорті. «Для мене не існує пояснень щодо причин аварій, не може бути компромісу в питанні, у якому йдеться про людське життя та здоров’я», — заявив Костянтин Єфименко.

За даними Департаменту безпеки у галузі Мінтрансзв’язку, протягом трьох місяців цього року сталося 358 аварійних подій. Кількість загиблих в цих подіях зменшилась на 19%, проте зросла кількість травмованих.

«Зважаючи на зростання кількості ДТП на залізничних переїздах, Укрзалізниця спільно з Укравтодором розроблять державну програму, спрямовану на підвищення рівня безпеки на залізничних переїздах, у якій, зокрема, буде передбачено будівництво шляхопроводів на найбільш проблемних ділянках», — сказано у повідомленні прес-служби.

Головавтотрансінспекція у свою чергу повинна впровадити суворіші заходи щодо ліцензованих перевізників, які порушують правила дорожнього руху та виїжджають на залізничні переїзди.

 

Читайте также по теме