ГолосUA
11:34 01/05/2010

Міноборони сподівається, що цифра, закладена в Держбюджет, не остаточна

Міністерство оборони України сподівається, що цифра, закладена на розвиток галузі у Держбюджеті на 2010 рік, не є остаточною.

Про це повідомив міністр оборони України Михайло Єжель, повідомила прес-служба відомства.

«Той бюджет, який прийнятий сьогодні – це не кінцева цифра. Думаю, що десь у серпні-вересні будуть внесені зміни до державного бюджету, і при цьому обов’язково буде збільшений бюджет Збройних Сил», — сподівається посадовець.

За словами міністра, сьогодні відомство перед собою ставить головне завдання — стабілізувати ситуацію у Збройних Силах України та не допустити зниження рівня бойової готовності. «Все, що виділяється сьогодні на розвиток Збройних Сил, спрямовуватиметься на вирішення цього завдання. Я думаю, це нам вдасться», — сказав він.

За словами М. Єжеля, в оборонній сфері потрібно зробити дуже багато, але керівництво військового відомства розуміє ситуацію, яка сьогодні склалася в країні. Разом з тим, міністр оборони України підкреслив, що Збройні Сили України сьогодні мають абсолютну підтримку влади, перш за все Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Віктора Януковича. «Я доповідав йому особисто питання бюджету. При обговоренні Президент вникав у кожну деталь. На чому було зауважено – той бюджет, який прийнятий сьогодні – це не кінцева цифра. Думаю, що десь у серпні-вересні будуть внесені зміни до державного бюджету, і при цьому обов’язково буде збільшений бюджет Збройних Сил. Це слова Верховного Головнокомандувача», – наголосив М. Єжель.

Як зауважив керівник оборонного відомства, ті цифри, які сьогодні є в бюджеті, також не є остаточними, тому що є ще стабілізаційний фонд, відповідно до якого Міністерство оборони України планує отримати додатково 785 мільйонів гривень. «Це кошти, які підуть на погашення заборгованості за спожиті енергоносії, за розробки нових зразків озброєння і військової техніки, за харчування. Найголовніше, що там передбачаються кошти на утилізацію боєприпасів, забезпечення вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів. Також Збройні Сили залучатимуться до заходів щодо забезпечення безпеки під час проведення «Євро – 2012», а на це також передбачається додаткове фінансування. Таким чином, ми додатково отримаємо близько 1 мільярда гривень. Крім того, найближчим часом особлива увага буде приділятися вирішенню соціальних питань, на що також передбачені кошти в бюджеті», – повідомив міністр оборони України.

 

Читайте также по теме