ГолосUA
18:07 06/02/2009

Міноборони: Українські миротворці здійснили обліт своєї зони відповідальності у Косовому

Особовий склад національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолбат» багатонаціональної тактичної групи «East» сил Косова на чолі з НАТО (КФОР) продовжує виконувати миротворчі завдання на південному сході Косового. />  

Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Міністерства оборони.

Для ознайомлення з ситуацією українські миротворці здійснили патрульний обліт своєї зони відповідальності. Обліт був спланований для виявлення і своєчасного усунення можливих шляхів контрабанди товарів і зброї, а також коригування маршрутів автопатрулів сил КФОР у важкодоступних ділянках гірської місцевості.

Технічне забезпечення заходу здійснювала американська ланка гелікоптерів «Blaсk Hawk» з американської військової бази «Bondsteel».
 

До зони відповідальності «УкрПолбату» входять два муніципалітети, розташовані на південному сході Косового – Качанік та Штрпце.

Перший з них, населений переважно албанцями, контролюють польські та литовські миротворці зі складу «УкрПолбату». На території другого, де розташовані як албанські, так і сербські чи змішані поселення, несуть службу українці.
 

На сьогодні ситуація в українській зоні відповідальності «УкрПолбату» залишається контрольованою і стабільною.

 

Читайте также по теме