ГолосUA
17:51 30/03/2009

Мінпраці зайнялось проблемою бездомних громадян

Фінансова скрута, безробіття, поглиблення бідності спровокували поширення бродяжництва, жебракування, поширення суспільно небезпечних хвороб і як наслідок — збільшення кількості бездомних громадян. />  

Як повідомили ГолосUA у прес-службі Міністерства праці та соціальної політики України, про це сьогодні сказав заступник міністра Сергій Бичков під час першого засідання Координаційної ради з питань соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей.
 

Тому, як поінформував заступник міністра, питання реінтеграції бездомних громадян нині визнано пріоритетним. Кабінетом Міністрів України схвалено Концепцію соціального захисту бездомних громадян, Концепцію соціальної адаптації осіб, які відбували покарання у виді позбавлення волі на певний строк, затверджено план заходів щодо реалізації Концепції соціального захисту бездомних громадян до 2012 року. Одним з пунктів Концепції є необхідність створення соціального житла.
 

За даними відомства, за останні три роки мережа закладів соціального захисту для бездомних громадян зросла більше ніж на 40%. Тільки протягом 2008 року — майже на третину. Закладами надано послуги близько 14 тис. осіб. Основними завданнями центрів є облік таких громадян, сприяння у реєстрації їх переважного місцезнаходження та відновлення документів.
 

«Враховуючи, що три роки назад взагалі не існувало системи обліку бездомних громадян, сьогодні це значний крок нашого суспільства. Бездомні отримали можливість реалізувати свої права, зокрема на житло, медичну допомогу, працю, отримання пенсій та інших виплат, участі у виборах», — підкреслив Сергій Бичков.
 

Створення автоматизованої системи обліку бездомних громадян та єдиного реєстру бездомних шляхом впровадження автоматизованого програмного комплексу є одним із завдань на найближчі роки. Це надасть можливість визначити масштаби бездомності в країні та охопити послугами всіх потребуючих.

 

Читайте также по теме