ГолосUA
14:16 29/06/2010

Мінприроди збільшили фінансування утилізації відходів в м.Калуш

Міністерство охорони навколишнього природнього середовища відзвітувалось про використання коштів, наданних на утилізацію відходів у м. Калуш, повідомив кореспондент ГолосUA.

«Із 12 млн гривень, за розрахунками експертів, ми підняли фінансування цих заходів до 89 млн гривень, і на сьогоднішній день певна кількість коштів уже пішла на утилізацію тих відходів, які там накопичилися», — про це сьогодні на прес-конференції заявив глава Міністерства охорони навколишнього природнього середовища Віктор Бойко.

За його словами, велика кількість коштів, які надавалися Калушу у 2009 році на утилізацію, не були використанні за призначенням.

Також міністр зауважив, що наразі в м. Калуш є екологічні проблеми, які повинні вирішувати й приватні підприємства. Так, є 12 підприємств, які орендують основні фонди ВАТ «Оріана».

За його словами, контрольний пакет акцій ВАТ «Оріана» перебуває у фонді Держмайна, але при цьому 12 підприємств арендують основні фонди цього підприємства. Проте витрати на утилізацію відходів підприємства вирішує держава. «Бізнес працює накопичуються відходи, проблеми із відходами лягає на плечі держави, а бізнес — в стороні. Це питання над яким потрібно працювати для того щоб цю проблему вирішити за рахунок того, хто веде господарську діяльність на цьому підприємстві», — зазначив Бойко.

М.Мамаєва />  

Читайте также по теме