ГолосUA
15:51 30/03/2010

Мінсім’ї хоче перевірити рекламу тютюну та алкоголю

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту пропонує провести моніторинг наявності на вулицях населених пунктів зовнішньої реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Про це йдеться у листі за підписом очільника відомства Равіля Сафіулліна до Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, повідомила прес-служба Мінсім’ї.

«Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту занепокоєне зростанням кількості хвороб, пов’язаних із споживанням молоддю алкогольних напоїв та тютюнових виробів і акцентує увагу на активізації роботи щодо забезпечення цілісної регіональної політики, спрямованої на пропаганду здорового і безпечного способу життя серед дітей та молоді», — зазначив Равіль Сафіуллін.

«Реклама, яка пропагує вживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, формує позитивне ставлення молоді до вживання таких виробів, що є неприпустимим», — йдеться далі у листі.

Міністр рекомендував надати відповідні доручення структурним підрозділам у справах сім’ї, молоді та спорту та центрам соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо спільного проведення моніторингу наявності на вулицях населених пунктів зовнішньої реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів та інформувати Міністерство щодо виявлених порушень норм Закону України «Про рекламу». Інформацію має бути надана до 30 квітня 2010 року за відповідною формою.

Нагадаємо, що на Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту покладено координацію діяльності органів виконавчої влади щодо дотримання вимог Закону України «Про рекламу» стосовно реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Це передбачено Планом організації виконання Указу Президента України «Про деякі заходи щодо сприяння вирішенню актуальних питань молоді», який схвалено Кабінетом Міністрів України 6 січня 2010 року.

 

Читайте также по теме