ГолосUA
15:20 29/04/2010

Мінтранс хоче, щоб у Повітряному кодексі прописали санкції за порушення виконання повітряного простору

У новій редакції Повітряного кодексу України обов’язково мають бути прописані штрафні санкції для фізичних осіб за порушення приватними власниками повітряних суден порядку використання повітряного простору України.

На цьому наголосив міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко, повідомила прес-служба відомства.

«Розмір фінансових санкцій на власника та пілота повітряного судна за виліт без дозволу повинен бути заходом дисциплінарного впливу: тобто, змушувати задуматися щодо того чи повторювати порушення в майбутньому», — сказав міністр.

У зв’язку з початком сезону виконання авіаційних робіт у сільському господарстві та випадками порушення порядку використання повітряного простору України приватними повітряними суднами міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко звернувся до керівників усіх обласних державних адміністрацій з вказівкою здійснювати більш жорсткий контроль на місцевих аеродромах за виконанням польотів літаками малої авіації. /> Крім того, буде посилено склад інспекторського нагляду у регіонах та збільшено кількість регіональних інспекторів.

Щоб не допустити виконання авіаційно-хімічних робіт без відповідного дозволу, Державіаадміністрація співпрацює з Міністерством внутрішніх справ України з метою організувати на місцях постійну взаємодію органів МВС та регіональних інспекторів з нагляду за безпекою польотів.

 

Читайте также по теме