ГолосUA
10:27 20/09/2010

Мінтранс хоче збільшити кількість патрульних на воді

Мінтрансзв’язку планує збільшити кількість патрулювань на воді фахівцями галузі, вдосконалити нормативно правову базу та забезпечити інспекторів сучасною швидкісною технікою.

Про це повідомила прес-служба відомства.

За даними прес-служби, рада Державної адміністрації морського і річкового транспорту з питань безпеки судноплавства підбила підсумки перевірок у рамках другої акції «Серпнева хвиля». Головною метою перевірок було проведення спільних заходів з профілактики правопорушень та забезпечення безпеки судноплавства на внутрішніх водних шляхах України.

Загалом було проведено 13 рейдів, під час яких було перевірено понад 400 плавзасобів та 14 баз стоянок маломірного флоту. За результатами фахівці оформили 52 протоколи про порушення, а також видано 9 приписів та 46 попереджень власникам маломірного флоту.

Найпоширенішим порушенням стала відсутність на борту судна необхідних документів. Судновласники пояснювали це небезпекою псування документів водою під час експлуатації плавзасобів.

Одночасно інспектори повідомляли судновласників, які мають судновий білет, де зазначено об’єм двигуну плавзасобу 75 кінських сил або більше, про необхідність перереєстрації у Державному судновому реєстрі України, як це передбачено Порядком ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України.

Крім того, під час проведення перевірок виявили понад 20 одиниць незареєстрованих плавзасобів. Було запропоновано створення штрафних майданчиків із введенням примусової евакуації плавзасобів, затриманих без документів чи з документами, термін дії яких закінчився.

Також виникла необхідність участі представника податкової інспекції у перевірці пунктів прокату маломірних плавзасобів, оскільки деякі з них провадять господарську діяльність без відповідних дозвільних документів.

Довідка: Перевірки в рамках другої «Серпневої хвилі» були скоординовані з Міністерством внутрішніх справ України, місцевими органами самоврядування і капітанами портів. /> Оперативні групи працювали у семи областях: Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Донецькій та Київській, а також у м. Києві, Севастополі, Ялті, Євпаторії та інших містах Південного узбережжя Криму.

 

Читайте также по теме