ГолосUA
19:03 22/02/2010

Мінтранс почав приготування до повені

Міністерство транспорту та зв’язку України, виходячи з прогнозів експертів щодо ризику весняної повені, активізувало роботу з підготовки галузі до можливих надзвичайних ситуацій на транспорті.

Про стан підготовки транспортно-дорожнього комплексу до можливої весняної повені йшлося на нараді в Мінтрансзв’язку під головуванням виконуючого обов’язки Міністра транспорту та зв’язку України Василя Шевченка.

Під час наради керівники підгалузей доповіли про нинішній стан підготовки та заходи, які вживатимуться з метою протидії наслідкам повені. Так, нині активно триває підготовка до роботи у весняний період залізниці, автомобільних доріг, галузі морського та річкового транспорту.

«Ризик впливу повені на роботу дорожньо-транспортного комплексу країни існує, тому ми маємо зробити все можливе, щоб не допустити підтоплення інфраструктури. Це питання, яке потребує постійного контролю і ретельної підготовки», – підкреслив виконуючий обов’язки Міністра.

Василь Шевченко наголосив на необхідності відповідальності кожного із керівників підрозділів галузі за підготовку технічних засобів та людей до роботи в особливих умовах, а також закликав до постійного моніторингу ситуації на найбільш небезпечних ділянках у разі повені і підкреслив потребу вчасно вжити попереджувальних заходів у місцях потенційного підтоплення об’єктів галузі транспорту та зв’язку.

 

Читайте также по теме