ГолосUA
12:15 06/08/2010

Мінтранс посилив вимоги до автоперевізників

Міністерство транспорту та зв’язку затвердило перелік нових ліцензійних умов надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом. Про це повідомила прес-служба уряду.

Наказом №562/17857 від 27 липня 2010 року впроваджено нові загальні та спеціальні організаційні, кваліфікаційні, технічні та інші вимоги до всіх суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність у сфері автоперевезень.

Головним принципово важливим нововведенням є включення до умов отримання ліцензії на здійснення автоперевезень автобусами, таксі або вантажними автомобілями, причепами, напівпричепами таких вимог до кандидатів: забезпечення цивілізованих умов і графіку роботи та відпочинку водіїв; забезпечення контролю допуску до здійснення пасажирських перевезень водіїв, які мають посвідчення на право керування відповідної категорії; обов’язкове встановлення на автотранспортному засобі контрольних пристроїв, що ведуть облік щоденної тривалості керування і тривалості безперервного керування автотранспортними засобами, тривалості перерв для відпочинку та харчування водіїв.

Наказом Мінтрансзв’язку конкретизовано механізм контролю перевізниками якості послуг з пасажирських та вантажних, внутрішніх та міжнародних перевезень. Зокрема, актуалізовані вимоги медичного контролю стану здоров’я водіїв перед виїздом на маршрут, вимоги контролю технічного та санітарного стану автотранспортних засобів, вимоги контролю наявності національного посвідчення водія нових зразків для автобусів «D1», «D», «D1E», «DE» і контроль за досягненням водіями 21-річного віку.

Згідно з наказом Мінтрансзв’язку, на ринок автотранспортних послуг будуть допускатися ті суб’єкти господарювання, які зможуть забезпечити виконання нових вимог, що дозволить суттєво зменшити рівень аварійності за участю автомобільного транспорту та підвищити якість надання послуг з автоперевезень.

 

Читайте также по теме