ГолосUA
05:09 08/09/2010

Мінвугепром запропонував китайцям модернізувати українські шахти

Міністр вугільної промисловості України Юрій Ященко та представник Державного банку розвитку КНР Чень Юань підписали Рамкову угоду з фінансового співробітництва між Міністерством вугільної промисловості та Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки.

Про це повідомили у прес-службі Мінвуглепрому.

Відповідно до угоди Мінвуглепром надав для розгляду китайській стороні 7 інвестиційних проектів із реконструкції, технічного переоснащення та модернізації вугільних шахт: ВП «Шахта iм. Д.Ф.Мельникова» ДП «Лисичанськвугілля», ВП «Шахта «Новопавлівська» ДП «Донбасантрацит», ВП «Шахта «Шахтарська-Глибока» ДП «Шахтарськантрацит», ВП «Шахта «Росія» ДП «Селидіввугілля», ВП «Шахта «Димитрова» ДП «Красноармійськвугілля», ВП «Шахта «Прогрес» ДП «Торезантрацит» та ВП «Шахта «Стаханова» ДП «Красноармійськвугілля». Загальна вартість запропонованих для фінансування проектів складає 1 млрд. 30 млн. дол. США.

Першочергово, вже у 2010 році, в якості пілотного проекту, заплановано технічне переоснащення шахт «Новопавлівська», «Шахтарська-Глибока» та ім. Д.Ф.Мельникова на загальну суму 120 млн. дол. США.

Заходи з фінансування перерахованих вугільних шахт повністю підтримуються місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, адже це, безумовно, матиме позитивний вплив на розвиток соціально-економічного становища регіону, де зосереджені перераховані шахти.

В продовження діалогу, розпочатого під час зазначеного візиту, з метою реалізації досягнутих в рамках угоди домовленостей та визначення параметрів майбутніх кредитних угод, в період з 10 вересня по 10 жовтня до України прибудуть представники Державного банку розвитку Китайської Народної Республіки і відповідні технічні спеціалісти для врегулюванні технічних питань щодо переоснащення вітчизняних вугледобувних підприємств.

 

Читайте также по теме