Мітинги на Майдані — це перший крок до створення в Україні справжнього громадянського суспільства — політолог

 

size="4">Мітинги українців на Майдані — це перший крок до створення справжнього громадянського суспільства.

 

size="4">Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">«Зараз відбувається певне переосмислення, влада зіткнулась з тим, з цим не стикалась протягом останніх років, тобто певним супротивом населення. Ті мітинги, які ми бачимо в Києві — це нормально, однак, те що відбулось у регіонах та обласних центрах — місцева бюрократія не сприйняла й злякалась. Тому не варто говорити, що Майдан не відбувся. Можна, навіть сказати, що все ж таки відбувся перший крок до створення в Україні справжнього громадянського суспільства, коли громадяни є відповідальними і вже розуміють, що просто так нічого від влади не слід очікувати і за все треба боротись», — переконаний політолог.

 

size="4">О. Голобуцький запевнив, що таким чином, «активний прошарок населення, середній та малий бізнес на майбутнє зрозумів, що вибори та політика — це не тільки голосування, це постійна боротьба за свої права».

 

size="4">При цьому політолог відзначив, що незабаром з'ясується, кому був вигідний «Майдан».

 

size="4">«Наскільки це («майдан» — ред.) вдала політтехнологія — покаже час. Президент ветувавши Податковий кодекс поставив учасників майдану у достатньо складне становище, бо якщо зараз будуть продовжуватись політичні дискусії, тобто перед виборами до парламенту і відставка уряду, тоді зрозуміло буде, що заклики щодо Податкового кодексу використовувались певними політичними силами для того, щоб реанімувати свою діяльність і знайти нові шляхи до думки виборців», — запевнив він.

 

size="4">Нагадаємо, 30 листопада Президент ветував Податковий кодекс.

size="4">До четверга уряд має внести зміни до кодексу і направити його до парламенту.

size="4"> 

Читайте также по теме